Сергій Борзов: Підтримка Сил оборони є пріоритетом нашої роботи

Сергій Борзов: Підтримка Сил оборони є пріоритетом нашої роботи

Укрінформ

Підтримка Сил оборони України є пріоритетом у роботі обласної військової адміністрації в умовах війни. Тому ОВА спільно з міжнародними партнерами, волонтерами, бізнесом активно долучається до підтримки армії.

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

За словами начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова, облсна влада працює над тим, щоб своєчасно реагувати на запити військових. Зокрема, їм передаються автомобілі, техніка, – все, що допоможе захисникам бути у безпеці та виконувати бойові завдання.

Посадовець зазначив, що чимало для підсилення захисників зроблено вже у поточному році.

Так, військовим 645-го окремого зенітно-кулеметного батальйону передали два автомобілі пікап та спеціальні технічні засоби.

А 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді передали автобус «MAN». Він стане у нагоді для перевезення особового складу та виконання інших бойових завдань. Зручний транспорт Вінниччина отримала у рамках програми «Теплий автобус для України» від німецьких партнерів. Також десантникам передали п’ять FPV-дронів та чотири DJI Mavic3. «Пташки» підсилять міць підрозділу та допоможуть влучно нищити ворога.

Для покращення роботи мобільно-вогневих груп Вінниччини, нацгвардійцям в/ч 3008 передали вкрай необхідні спецзасоби: 51 планшет, 12 прожекторів. А нацгвардійцям в/ч 3028 «Червона калина» - три нових квадроцикли з об'ємом двигуна 1000 кубічних сантиметрів. Головні переваги такої техніки - компактність, маневреність, мобільність та оперативність. Це транспорт підвищеної прохідності, він дозволить бійцям на передовій ефективно виконувати бойові задачі на складних ділянках місцевості.

Передали захисникам військової частини А7084 20 FPV-дронів.

Для 53-ї ОМБр імені князя Володимира Мономаха, де служить чимало вінничан, передали автомобіль Mercedes VITO. А командиру бригади пам'ятний сувенір - годинник.

Військовим 148 артилерійської бригади десантно-штурмових військ ЗСУ передали авто FordRanger.

Бригаді швидкого реагування «Рубіж», де міцно тримають фронт немало вінничан, передали автобус для перевезення особового складу.

Транспорт на фронті, як зброя, зайвим не буває,тож для потреб спеціального підрозділу ГУР «KRAKEN» придбали два мікроавтобуси Volkswagen. Додатково підсилили спецпризначенців, передавши їм 20 FPV-дронів.

Допомогу надали й захисникам 38-го окремого стрілецького батальйону – передали для «Вінницьких янголів» два DJI Mavic 3 і два тепловізори. Все це вкрай необхідне на фронті.

Начальник ОВА також зазначив, що область постійно підтримує усім необхідним нацгвардійців. Для 14 штурмової бригади «Червона калина» придбали три DJI Mavic3, професійний дрон з тепловізором DJI Mavic 3T, а також два портативних радіоелектронних засоби протидії безпілотним літальним апаратам «КВЕРТУС AD COUNTER FPV BACKPACK». Усе це вкрай потрібне воїнам бригади, які виконують бойові завдання на найгарячіших ділянках фронту.

Також виконали чергове замовлення наших захисників із 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка: 18 FPV-дронів, чотири DJI Mavic3 та DJI Mavic 3T.

Ворог не припиняє щоденні атаки ракетами та різного типу БпЛА. Тож серед пріоритетів – підсилення мобільних вогневих груп для захисту неба над Вінниччиною. З цією метою для військової частини Повітряних Сил ЗСУ передали позашляховик Nissan NP 300.

Фото: Вінницька ОВА

Матеріал розміщено згідно з частиною 3 статті 9 Закону України “Про рекламу” № 270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України “Про медіа” № 2849-IX від 31.03.2023 та на підставі Договору про надання послуг №02 від 07.02.2024.

Ч.3 ст. 9 Закону України № 270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова "реклама".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-