Прикордонники попереджають про можливе ускладнення руху вантажівок через кордон із Польщею

Прикордонники попереджають про можливе ускладнення руху вантажівок через кордон із Польщею

Укрінформ
На кордоні з Польщею перед пунктами пропуску "Ягодин-Дорохуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене" можливе ускладнення руху для вантажівок через страйк польських перевізників, який почнеться 3 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держприкордонслужба.

“За інформацією польських колег, перевізники планують проведення тривалої акції, яка може розпочатися з 3 листопада. Під час своїх дій вони мають намір блокувати рух вантажного транспорту, що слідуватиме через українсько-польський кордон", - ідеться у повідомленні.

Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд.

Органи державної влади України вживають усіх можливих заходів для нормалізації транскордонного руху. Зокрема Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціювало зустріч з усіма залученими сторонами щодо забезпечення належного пропуску через кордон транспорту.

Читайте також: Польща продовжила контроль на кордоні зі Словаччиною до 22 листопада

У Держприкордонслужбі закликали громадян та перевізників, які планують перетинати кордон з Польщею, врахувати цю інформацію.

Проте, за наявними даними, організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів, транспортних засобів, що перевозять гуманітарну допомогу, швидкопсувні вантажі, а також легкового транспорту.

У разі появи додаткової інформації Державна прикордонна служба України інформуватиме про це на своїх офіційних сторінках: на сайті ДПСУ, а також на сторінці в Телеграмі та сторінці Західного регіонального управління ДПСУ у Фейсбуці.

Читайте також: На кордон із Польщею припадає 50% пасажиропотоку — речник ДПСУ

Як повідомляв Укрінформ, Україна дипломатичною нотою звернулася до Польщі з проханням не допустити блокування польськими перевізниками спільного кордону.

Фото: lubomlnews.wordpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-