Європарламент схвалив нові заходи проти відмивання грошей і фінансування тероризму

Європарламент схвалив нові заходи проти відмивання грошей і фінансування тероризму

Укрінформ
Члени Європейського парламенту у четвер схвалили жорсткіші правила задля усунення існуючи прогалини у боротьбі з відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та ухиленням від санкцій в ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на офіційному сайті Європейського парламенту.

Пакет заходів складається з регламенту, 6-ї Директиви про боротьбу з відмиванням грошей та Положення про створення Європейського органу з боротьби з відмиванням грошей (AMLA).

Відповідно до схвалених документів, банки, менеджери активів і криптоактивів, агенти з нерухомості та віртуальної нерухомості та професійні футбольні клуби високого рівня будуть зобов’язані перевіряти особу своїх клієнтів, чим вони володіють і хто контролює компанію. Зазначені організації також повинні будуть встановити детальні типи ризиків відмивання грошей та фінансування тероризму у своїй сфері діяльності та передавати відповідну інформацію до центрального реєстру.

Читайте також: «Райффайзен» роками працював з грошима друзів путіна – австрійські ЗМІ

Щоб обмежити операції із готівкою та криптоактивами, депутати Європарламенту хочуть обмежити платежі, які можуть приймати особи, що надають товари чи послуги. Будуть встановлені ліміти до 7000 євро для готівкових платежів та 1000 євро для переказів криптоактивів, коли неможливо ідентифікувати особу клієнта. Також будуть заборонені будь-які схеми отримання громадянства за інвестиції («золоті паспорти») і буде здійснюватися контроль за так званими «золотими візами».

Крім того, кожна держава-член ЄС повинна буде створити підрозділ фінансової розвідки (ПФР) для запобігання, звітування та боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Читайте також: Десять підсанкційних у Британії олігархів рф раніше отримали «золоті візи»

Країни ЄС повинні будуть збирати інформацію про власність на яхти, літаки та автомобілі, вартістю понад 200 тисяч євро або товари, які зберігаються у вільних зонах.

Інформація про бенефіціарну власність має бути доступною у цифровому вигляді, а реєстри, до яких входить ця інформація, мають бути відкритими для працівників ЗМК, громадських організацій та ВНЗ.

Читайте також: росія на тлі санкцій накопичила $80 мільярдів в офшорах – Bloomberg

AMLA відстежуватиме ризики та загрози в межах ЄС та за його межами, а також наглядатиме за конкретними кредитними та фінансовими установами, класифікуючи їх відповідно до рівня ризику.

Як повідомляв Укрінформ, у середу у Києві презентували Державну антикорупційну програму.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-