США вітають участь Туреччини в переговорах щодо українського зерна – Білий дім

США вітають участь Туреччини в переговорах щодо українського зерна – Білий дім

Укрінформ
Адміністрація Сполучених Штатів підтримує пряму участь турецького керівництва в переговорах щодо розблокування доступу до українських портів у Чорному морі для експорту зерна, але водночас не має ілюзій щодо справжньої мотивації кремля.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно стежимо за переговорами, які проходять за участі Туреччини, росії й України щодо експорту зерна. Ми дійсно сподіваємося на прогрес у цих переговорах, але ми чітко розуміємо, якими є амбіції росії в цьому питанні, ми чітко усвідомлюємо той факт, що в Чорному морі існує фактична блокада»,- зазначив представник адміністрації Байдена.

Читайте також: Держдеп США очікує реакції на меседжі Байдена з боку нафтовидобувних держав

Він зауважив, що Сполучені Штати вітають лідерство президента Ердогана в питанні вивезення зерна з України, «але ми не дивимося на це крізь рожеві окуляри в контексті того успіху, який може бути досягнутий».

У цьому зв’язку Кірбі також назвав важливим те, що Україна бере участь у цих переговорах.

«Україна абсолютно має бути частиною будь-якого рішення, яке буде прийняте»,- підкреслив представник Білого дому.

Читайте також: В Україну прямує обладнання для тимчасового зберігання зерна - Мінагро

Нагадаємо: в ніч проти середи турецьке інформагентство Anadolu, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у вівторок зустрівся в Ірані з кремлівським лідером володимиром путіним. При цьому Ердоган висловив переконання, що результат переговорів щодо розблокування експорту українського зерна «матиме позитивний вплив на весь світ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-