У столиці відкрилась виставка «Khaki is a new pink»

У столиці відкрилась виставка «Khaki is a new pink»

Фото
Укрінформ
У Києві відкрилась виставка Іллі Чічкана «Khaki is a new pink».

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

«У київській міській галереї «Лавра» відкрилась виставка Іллі Чічкана «Khaki is a new pink» – відомого художника, одного з основоположників «Нової хвилі» сучасного українського мистецтва», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у нових роботах, створених у 2023-2024 роках, митець розглядає тенденцію глобального знебарвлення в життєвих принципах, релігії, політиці, емоціях, повсякденному житті.

Цим проєктом художник засвідчує: якщо в палітрі недбало перемішати всі кольори, виходить сіро-зелений. На його думку, саме через окуляри кольору хакі, кольору технічного колапсу ми дивимось у майбутнє сьогодні.

Читайте також: У колишньому будинку Алена Делона в Парижі відкрили виставку українського мистецтва

«Надзвичайно приємно спостерігати, що попри такі тривожні часи українське мистецтво продовжує розвиватись і надихати нас своїми художніми образами та візуальними висловлюваннями про сьогодення. Так, наразі всі наші настрої, емоції забарвлені кольором хакі, утім ніхто не може забрати в нас мрії, ніхто не може зробити їх сірими та безбарвними», – сказав директор Департаменту культури КМДА Сергій Анжияк.

Колір хакі: у столиці відкрилась нова виставка Іллі Чічкана «Khaki is a new pink» / Фото: КМДА

Виставку можна відвідати до 24 квітня у просторі «Мистецтво без меж» галереї «Лавра» (пров. Лаврський, 7-В) у вівторок – суботу з 12:00 до 18:00.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на Софійській площі відкрили фотовиставку «Defining Futures: Люди, команди і технології для мінної безпеки України», яка демонструє вплив вибухонебезпечних предметів на життя в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-