Викинув двадцять урн з прахом: у Києві оголосили підозру працівнику ритуальної служби

Викинув двадцять урн з прахом: у Києві оголосили підозру працівнику ритуальної служби

Укрінформ
У Києві оголосили підозру співробітнику приватної ритуальної служби, який викинув 20 урн із прахом на пустир.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури

У березні на пустирі на вулиці Сирецькій були знайдені урни з прахом. Слідство встановило, що до однієї із приватних ритуальних служб Києва звертались родичі померлих для організації кремації та надання суміжних ритуальних послуг.

Після проведення кремації прах покійного поміщався в урну крематорію, а потім його пересипали в урну замовника. Урни, надані родичами померлих, були меншими від урн крематорію, тобто увесь прах до них не поміщався.

Читайте також: Ексдиректору столичної ритуальної служби повідомили про підозру у розкраданні майже ₴32 мільйонів

Ритуальна служба мала утилізувати урни із залишками праху. Натомість її співробітник просто викинув їх на пустирі на вулиці Сирецькій. На вулиці були знайдені 36 урн з прізвищами, у 20 з яких був прах.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Подільського управління поліції.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру 26-річному співробітнику приватної ритуальної служби у нарузі над урною з прахом померлого, вчиненій повторно (ч.ч. 1, 3 ст. 297 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Читайте також: Кличко звільнив директора ритуальної служби за неналежну роботу

Як повідомляв Укрінформ, у Києві повідомили про підозру трьом особам, які створили псевдоблагодійний фонд і привласнили кошти, які збирали начебто на потреби постраждалих від війни дітей

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-