У Києві ліквідували банду наркоділків з «товаром» на ₴122 мільйони

У Києві ліквідували банду наркоділків з «товаром» на ₴122 мільйони

Фото, відео
Укрінформ
Національна поліція ліквідувала у Києві угруповання, семеро членів якого виготовляли у нарколабораторіях заборонені речовини, а також налагодили канал постачання наркотиків з-за кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Припинили діяльність угруповання оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління поліції Києва під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до складу групи входили семеро жителів Києва та області. Організувала наркобізнес 39-річна місцева жителька, яка залучила до незаконної діяльності ще шістьох чоловіків віком від 41 до 63 років.

Читайте також: СБУ затримала в Україні лідерів міжнародного наркосиндикату

«Зловмисники налагодили канал постачання прекурсорів та сильнодіючих лікарських засобів, а також виготовлення та збут амфетаміну і прекурсору фенілнітропропену по території всієї країни», - зазначили у Нацполіції.

Крім того, правоохоронці з’ясували, що ділки організували постачання нітроетану з країни ЄС та збут сильнодіючих лікарських засобів у зворотному напрямку за допомогою вантажних перевезень.

«Для «бізнесу» вони облаштували чотири нарколабораторії з виготовлення прекурсору у власних помешканнях на Київщині. Їх потужності дозволяли виготовляти понад 50 кг прекурсорів на місяць, з яких у подальшому виготовляли близько 40 кг амфетаміну», - зауважили правоохоронці.

З метою конспірації склад для зберігання прекурсорів спільники облаштували на ринку, де один із учасників групи працював охоронцем.

Наркотики фігуранти збували через логістичні компанії під вигаданими анкетними даними та довіреному колу осіб із рук у руки, а гроші отримували на банківські картки.

Правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділу поліції особливого призначення та з кінологами зі службовими собаками провели 17 одночасних санкціонованих обшуків у приміщеннях нарколабораторій та складу.

Під час обшуків вилучили майже 400 л нітроетану, 25 кг прекурсорів, понад 4 тисячі пігулок МДМА, амфетамін, канабіс, лабораторне обладнання, зброю та набої, два автомобілі, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності. Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить 122 мільйони гривень.

Сімох учасників угруповання затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: Обшуки у 19 областях: поліція ліквідувала потужну наркомережу

Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах), ч. 2 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч. 4 ст. 321 (виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За вчинене зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці викрили міжрегіональну групу наркоторговців, яка збувала різні види наркотиків і психотропів, маскуючи їх в упаковках з-під добрива та котячого корму.

Фото: Нацполіція Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-