Підготовку до національного спротиву торік пройшли понад 25 тисяч киян

Підготовку до національного спротиву торік пройшли понад 25 тисяч киян

Укрінформ
Протягом минулого року більш як 25 тисяч жителів столиці пройшли заняття з національного спротиву та цивільного захисту.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації, передає Укрінформ.

«Завдяки суттєвому розширенню бази занять з національного спротиву та цивільного захисту протягом 2023 року навчання у Центрі підготовки пройшли понад 25 тисяч мешканців столиці», – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Він підкреслив, що КМВА суттєво наростила базу підготовки цивільних громадян до національного спротиву. Всі заходи здійснюються у взаємодії з Командуванням Сил територіальної оборони ЗСУ.

КМВА створила муніципальний Центр підготовки до національного спротиву (в складі комунальної організації «Муніципальна охорона»), розгорнула власний навчальний полігон. Крім того, були розгорнуті об’єкти для проведення занять із сучасною навчально-матеріальною базою у чотирьох районах столиці.

Також, за словами Попка, протягом 2023 року підготовку до національного спротиву пройшли понад 4 тисячі студентів.

Водночас КМВА спільно з Територіальним центром комплектування та соціальної підтримки опрацьовує питання щодо розгортання загальновійськової підготовки усіх військовозобов’язаних містян віком від 18 до 25 років.

Читайте також: Столиця торік спрямувала понад ₴230 мільйонів бійцям 112 бригади тероборони

Начальник КМВА запросив усіх мешканців столиці долучитися до безоплатної підготовки до національного спротиву. Кожному пропонується послідовне проходження одно- та п’ятиденних програм із завершенням навчання комплексних контрольних занять на полігоні з видачею відповідного сертифіката.

Попко закликав ветеранів війни, які мають бойовий досвід та розвинені лідерські якості, приєднатися до когорти інструкторів.

Він додав, що у разі збільшення вимог до організації підготовки з національного спротиву в рамках доопрацювання мобілізаційного закону КМВА готова уточнити порядок та обсяги навчань з киянами.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці тривають курси з підготовки цивільного населення до національного спротиву на базі Центру підготовки КО «Муніципальна охорона».

Фото ілюстративне: КОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-