Відкрилась виставка «На захисті міста»: хто і як обороняв Київ упродовж тисячоліть»

Відкрилась виставка «На захисті міста»: хто і як обороняв Київ упродовж тисячоліть»

Фото
Укрінформ
У Музеї історії міста Києва відкрився виставковий проєкт «На захисті міста»: хто і як обороняв Київ упродовж тисячоліть».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Проєкт приурочений до другої річниці звільнення Київської області від російських загарбників. Він демонструє збірні образи захисників міста у різні історичні епохи.

За словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, українські захисники, які два роки тому звільнили Київщину від російських загарбників ціною власних життів, продемонстрували справжній подвиг людського духу.

«Цей проєкт нагадує, що Київ за всю свою тисячолітню історію неодноразово був пріоритетною ціллю для ворога. Водночас ця експозиція демонструє, що на сторожі серця нашої країни завжди стояли найзвитяжніші воїни. Кожна битва за Київ - це не лише сторінки в підручниках історії. Це люди - тисячі людей, тисячі доль, тисячі проявів незборимості. Поки стоїть Київ - стоятиме Україна», - наголосила Старостенко.

Виставковий проєкт демонструє п’ять основних збірних образів захисників, які стали символами боротьби своєї епохи. Це розповідь про знакові воєнні події тисячолітньої історії Києва, зокрема Русі, Великого князівства Литовського, козацької держави, Української Народної Республіки, незалежної України.

За словами куратора виставки, кандидата історичних наук, провідної наукової співробітниці Музею історії міста Києва Аліни Сушко, проєкт ознайомить зі знаковими воєнними подіями з історії Києва, візуалізує збірні образи захисників і ще раз дасть змогу позначити, що Збройні сили України воюють не тільки за незалежність, а й за історію України.

Проєкт у форматі вуличної банерної виставки також буде представлений просто неба на Контрактовій площі.

Читайте також: Київщина стане першим регіоном проєкту меморіалізації місць памяті

Виставковий проєкт «На захисті міста» реалізував Музей історії міста Києва у співпраці з Центром досліджень воєнної історії Збройних сил України, Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського, всеукраїнською громадською організацією «Молодий народний рух» за підтримки ZP Law office of Zoriana Pelekh.

У столиці відкрилась виставка «На захисті міста»: хто і як обороняв Київ упродовж тисячоліть» / Фото: КМДА

Виставка працює з середи до неділі з 12:00 до 19:00 (понеділок і вівторок - вихідні) за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 7.

Як повідомляв Укрінформ, Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків спільно з культурно-освітньою ініціативою «‎Без пробілів» започатковує для підлітків віком 14-18 років креативні майстерні, які діятимуть у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-