Загроза ДРГ і збільшення ракетних атак: Рада оборони Києва ухвалила низку рішень

Загроза ДРГ і збільшення ракетних атак: Рада оборони Києва ухвалила низку рішень

Укрінформ
У Києві невідкладно опрацюють питання проведення масових заходів через заяви керівників РФ про наміри збільшити кількість ракетних атак, спрямованих на цивільні об’єкти та жителів України і Києва зокрема.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

Відбулось невідкладне засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.

Приводом для засідання стали останні заяви керівників Росії щодо намірів збільшити кількість ракетних атак, спрямованих на цивільні об’єкти та жителів України та Києва зокрема. Це підтверджується останніми ракетними ударами із застосуванням озброєння з найкоротшим часом прильоту. Крім того, не виключається загроза спроб проникнення на територію столиці ворожих диверсійно-розвідувальних груп, залучення агентів російських спецслужб та інших ворожих елементів для дестабілізації ситуації.

Враховуючи цю інформацію, Рада оборони Києва прийняла рішення:

  • невідкладно опрацювати питання щодо проведення в подальшому заходів у Києві, які передбачають залучення чисельної кількості людей;
  • переглянути нормативно-розпорядчі документи щодо життєдіяльності громадян столиці з питань роботи громадського транспорту, проведення спортивних, культурних, освітніх, медичних, розважальних заходів, а також в місцях скупчення людей для забезпечення безпеки громадян;
  • усім силовим та військовим структурам Києва відповідно до своїх повноважень посилити увагу до місць скупчення людей, забезпечити дотримання публічної безпеки і порядку в столиці. Забезпечити вжиття усіх потрібних заходів, які сприяють безпеці киян;
  • усім відповідальним структурам і балансоутримувачам захисних споруд цивільного захисту забезпечити постійний доступ населення до укриттів та готовність пунктів незламності до використання.

Окремо буде здійснюватися моніторинг соціальних мереж щодо поширення дезінформації, провокацій та іншої інформації, спрямованої на дестабілізацію ситуації в столиці.

Читайте також: СБУ затримала агентів ФСБ, які готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу

«Киян прошу зберігати спокій. Не панікувати. Ми вживаємо превентивних заходів, аби Київ та його мешканці були надійно захищені. Дотримуйтеся правил безпеки - не ігноруйте сигнали повітряних тривог. Бережіть себе», - заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 25 березня у Києві пролунали кілька вибухів.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив про знищення двох балістичних ракет, випущених російськими військами по Києву з тимчасово окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-