На Співочому полі облаштують укриття

На Співочому полі облаштують укриття

Укрінформ
У столиці на Співочому полі планують облаштувати сучасне інклюзивне укриття.

Про це повідомила пресслужба Київської міської ради, передає Укрінформ.

«Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська разом з групою фахівців з інклюзивності та представниками Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень – балансоутримувача КМК «Співоче поле» провела спільну нараду щодо проєктування та виконання робіт з пристосування підвального приміщення сценічного комплексу «Співоче поле» під укриття з урахуванням всіх норм інклюзивності», – йдеться в повідомленні.

Як зазначила Петрівська, важливою складовою цього проєкту є забезпечення повної доступності та безбар'єрності укриття.

«Співоче поле є справжнім центром дозвілля мешканців. Щороку парк відвідують тисячі киян та гостей нашого міста. Тому запропонована концепція облаштування укриття має бути побудована таким чином, щоб кожна людина, незалежно від її індивідуальних потреб, отримала безперешкодний доступ до споруди цивільного захисту», – зазначила уповноважена Київради з прав осіб з інвалідністю.

Вона поінформувала, що під час зустрічі з фахівці обговорили всі можливі шляхи забезпечення безбар'єрності та дали свої рекомендації.

Читайте також: На Херсонщині збудують нові вуличні укриття - ОВА

«Дане починання може стати пілотним проєктом у справі максимально ефективного планування при створенні нових обʼєктів або ремонті існуючих. Досвід такої синергії послужить прикладом і певним «посібником» з урахування повного спектра вимог інклюзивності», – наголосила Петрівська.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні менше 10% укриттів доступні для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Фото: Київська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-