На території Києво-Могилянської академії та Солом’янського парку перевірять будмайданчики

На території Києво-Могилянської академії та Солом’янського парку перевірять будмайданчики

Укрінформ
Інспектори Державної інспекції архітектури та містобудування проведуть перевірки двох об’єктів будівництва в столиці, на які неодноразово скаржилися громадські активісти.

Про це повідомив у Фейсбуці віцепремʼєр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

«Сьогодні з 14.00 інспектори державної інспекції архітектури та містобудування працюють на території Національного університету «Києво-Могилянська академія». Громадські активісти неодноразово звертали увагу на можливе незаконне проведення будівельних робіт на памʼятці історії та архітектури національного значення – 200-річні Келії Братського монастиря, яка знаходиться на території», - йдеться в повідомленні.

Крім того, 7 березня перевірка в межах нагляду за будівництвом буде проведена за адресою вул. Генерала Шаповала, 1-3. Це будівництво багатоповерхового житлового комплексу безпосередньо на межі Солом’янського ландшафтного парку. За словами місцевих мешканців, внаслідок діяльності забудовника відбувся зсув грунту та обвал однієї з центральних алей парку в будівельний котлован.

Читайте також: Організація «Україна Інкогніта» допоможе оцифрувати культурну спадщину Києва

За словами Кубракова, у інспекторів є 10 календарних днів, щоб ретельно вивчити всі документи, провести огляд на місці та оприлюднити висновки по двох обʼєктах.

«Запевняю, усі результати та обґрунтування будуть озвучені публічно. Це важливо як для громадськості, так і для збереження довіри до інституції», - додав міністр.

Як повідомлялося, у справі про забудову частини столичного парку «Нивки» оголошені підозри ще двом особам – колишньому начальнику відділу Департаменту земельних ресурсів Київської міської держадміністрації й екскерівнику приватної компанії.

Фото: Фейсбук Дмитро Перов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-