У столиці судитимуть підрядника за розтрату ₴200 тисяч на ремонті доріжок у «Гідропарку»

У столиці судитимуть підрядника за розтрату ₴200 тисяч на ремонті доріжок у «Гідропарку»

Укрінформ
У Києві передали до суду провадження щодо розтрати 200 тис. грн керівником підрядної організації, яка проводила капітальний ремонт дорожньо-стежкової мережі в парку відпочинку "Гідропарк".

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає Укрінформ.

Зловмиснику інкримінують ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чи розтрата чужого майна вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного стану).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2022 році між Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень “Київзеленбуд” та підрядною організацією укладено договір на капітальний ремонт дорожньо-стежкової мережі в парку відпочинку "Гідропарк".

У подальшому керівник підрядної організації вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт.

Таким чином, бюджету столиці було завдано збитків на суму понад 200 тис. грн.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: На Київщині директора товариства підозрюють у розтраті ₴250 тисяч під час ремонту укриття

Після повідомлення директору підрядної організації про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, встановлені збитки відшкодовано в повному обсязі, шляхом перерахування коштів на рахунок потерпілого.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві також викрили начальника одного з відділів комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень “Київзеленбуд”, недбалість якого завдала збитків державі у 300 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-