Київське протезно-ортопедичне підприємство продали за ₴165 мільйонів

Київське протезно-ортопедичне підприємство продали за ₴165 мільйонів

Укрінформ
Фонд державного майна України провів приватизаційний аукціон з продажу Київського протезно-ортопедичного підприємства, в ході якого об’єкт був реалізований за 165 млн грн.

Про це повідомив у Телеграмі голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«165 млн грн. Така сума виявилася переможною під час аукціону з продажу Київського протезно-ортопедичного підприємства», - йдеться в повідомленні.

Стартова ціна об’єкту становила 31,3 млн грн, відтак, переможна ставка під час торгів зросла у понад 5,3 раза. За лот змагалися 14 учасників.

Крім того, новий власник сплатить заборгованість підприємства у розмірі понад 34,4 млн грн.

Одна з основних вимог - збереження профілю діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років. Крім того, переможець аукціону не має права звільняти працівників протягом шести місяців після переходу права власності.

Читайте також: Столичний готель «Козацький» передали Фонду держмайна для приватизації

Коваль зауважив, що КПОП продовжує здійснювати господарську діяльність, проте є збитковим та потребує залучення інвестицій.

«Протезні підприємства мають стратегічне значення, особливо під час війни, коли зростає потреба у збільшенні обсягів виробництва та впровадженні нових технологій. Державні підприємства цієї галузі часто не витримують конкуренції з приватними компаніями. Відтак, незважаючи на наявність потужностей та кваліфікованих кадрів — стають нерентабельними. Саме тому для їхнього розвитку ФДМУ шукав стратегічного інвестора», - зазначив голова ФДМУ.

Як повідомлялося, широко відома «Київська перепічка», яка є однією із візитівок столиці, і надалі працюватиме у проданій за рекордні 150 мільйонів будівлі на вулиці Богдана Хмельницького.

Фото: ФДМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-