Для модернізації постраждалого від ракетного удару будинку залучать міжнародних донорів

Для модернізації постраждалого від ракетного удару будинку залучать міжнародних донорів

Фото
Укрінформ
Влада Києва планує залучити у міжнародних партнерів додатково близько 20 млн грн для проведення термомодернізації будинку на вулиці Мокра, 7 у Солом’янському районі, який постраждав через російську ракетну атаку.

Про це поінформував заступник голови Київської міської адміністрації Вячеслав Непоп під час зустрічі із прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим та парламентською делегацією Данії, передає Укрінформ із посиланням на КМДА.

За словами заступника голови КМДА, ушкоджений російською ракетою будинок у Солом’янському районі буде відновлено коштом міського бюджету. Однак столиця прагне залучити у міжнародних партнерів додатково кошти, щоб провести термомодернізацію.

“Наразі завершується інструментальне обстеження будинку. У міста є кошти на відновлення – знадобиться близько 45 млн грн. Однак ми шукаємо партнерів, які допоможуть зробити термомодернізацію. Щоб мешканці отримали ліпші умови, аніж були до пошкодження. Для утеплення знадобиться додатково близько 20 млн грн. Плануємо завершити роботи з відновлення до кінця літа”, – наголосив Непоп.

За його словами, найбільше вибухом пошкодило три під’їзди – там вигоріли квартири, шахти ліфтів та були пошкоджені конструктивні елементи. Цю частину будинку відновлять фахівці КП “Житлоінвестбуд-УКБ”.

Читайте також: єВідновлення: уряд планує скоригувати компенсації за купівлю вітчизняних будматеріалів

Там, де квартири зазнали незначних пошкоджень, власники можуть отримати компенсацію від держави в розмірі до 350 тис. грн. Для цього необхідно залишити заявку в застосунку “Дія”. Алгоритм дій – за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков під час візиту до Києва побував у Солом’янському районі столиці, який російські війська на початку січня атакували балістичними ракетами.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-