У Києві 22-24 лютого пройдуть безкоштовні екскурсії

У Києві 22-24 лютого пройдуть безкоштовні екскурсії

Укрінформ
В українській столиці з 22 по 24 лютого проведуть п’ять безоплатних екскурсій та одну лекцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Заходи триватимуть з четверга по суботу. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Під час екскурсії "Як козаки та магістрат на Подолі жили", у четвер, 22 лютого, о 10:00 (реєстрація), можна дізнатися таємниці середньовічного Подолу і традиції київського самоуправління.

Читайте також: У Софії Київській презентували факсимільні видання трьох Апостолів

На екскурсії "Таємниці града Ярослава", у четвер, 22 лютого, о 14:00 (реєстрація), розкриють секрети Софійського та Михайлівського соборів, а також розкажуть про оборонні споруди навколо Києва за часів правління князя Ярослава Мудрого.

Під час екскурсії "Прогулянка старим Києвом", у п’ятницю, 23 лютого, о 12:00 (реєстрація), містяни та гості столиці дізнаються про будівництво Володимирського собору, ознайомляться з історіями Золотих воріт, Софійського собору.

Екскурсія "Провулками київського Кудрявця", яка розпочнеться у п’ятницю, 23 лютого, о 15:00 (реєстрація), присвячена літописним місцям Києва і творінням багатьох видатних киян – архітекторів, художників, письменників та акторів, які жили в цій місцевості в різні часи.

Читайте також: У Києві відкрили мультимедійну виставку, присвячену репресіям української інтелігенції

Лекторій "Відомі гості Києва", де учасники дізнаються про відомих особистостей, які відвідували Київ, про їхні враження від міста і спогади про доленосні зустрічі, розпочнеться у п’ятницю, 23 лютого, о 18:00 (реєстрація).

Під час екскурсії "Київ: стежиною воєнної історії", яка відбудеться у суботу, 24 лютого, о 13:00 (реєстрація) можна буде побачити низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнатися про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Реєстрація на екскурсії та лекторії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії чи лекторію зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на Контрактовій площі, відкрилася виставка “Київ 2014. Повернення” бельгійського фотографа Джима Сюмкая, який 10 років тому фіксував події Революції гідності.

Фото: Київська міська державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-