Київське метро необхідно убезпечити від проникнення ворога - дигер

Київське метро необхідно убезпечити від проникнення ворога - дигер

Відео
Укрінформ
Розгалужене підземелля Києва може використати як ворог при ймовірній спробі захоплення міста, так і його захисники при обороні.

Про це попередив дигер (дослідник підземель) і відомий блогер-мільйонник Супер Сус у спільному проєкті Укрінформу та ЦПД "Про війну".

На думку Супер Суса, насамперед слід звернути увагу на столичне метро, як найбільшу підземну комунікацію столиці, аби убезпечити його від несанкціонованого проникнення.

«Головна підземна артерія Києва – це метро. І так само як трьома гілками метро ходять поїзди, тунелями можна пересуватися й пішки в різні кінці міста. Я не знаю, чи враховують це військові», - сказав дигер, вважаючи, що ті мають вивчати київські підземелля вже зараз.

Він припустив, що в місті є ворожі агенти, які можуть вдатися до диверсій, хоча зруйнувати тунелі метро буде складно через їхній запас міцності. Дигер закликав українців бути пильними на всіх рівнях.

Читайте також: Про війну: «підземна сотня» і як використати підземелля в обороні Києва

«Не так просто завалити тунель метро – там великий запас міцності закладено при будівництві. Але треба усім об’єднуватися й координуватися, щоб спільно вишукувати ворогів. За всі роки радянської влади вони тут дуже сильно понасаджували своїх агентів, і під час війни ті тут спокійно пересуваються», - застеріг Супер Сус.

Він згадав, як під час Революції гідності 2013-14 років і після неї дигери знаходили в столичних підземеллях кинуту «Беркутом» амуніцію та набої, що означає, що силовики використовували підземні ходи для боротьби з демонстрантами. Дигер припустив, що росіяни так само можуть скористатися цим.

Та у разі наступу ворога на Київ дигер пообіцяв смерть окупантам у київських підземеллях.

Читайте також: Між «Деміївською» та «Либідською» демонтують аварійну ділянку тунелю метро і побудують нову

«Якщо русня зайде в піземелля до нашої «банди» - ми їх там з’їмо», - емоційно висловився Супер Сус, зазначивши, що київські дигери дуже добре орієнтуються в тутешніх підземних лабіринтах.

Зазначимо, до київських підземних комунікацій відносять: метро, теплотраси, колектори, дренажні системи, підводні річки, водогони, системи підвалів тощо. Часто вони переплітаються між собою, утворюючи розгалужену систему підземних ходів і тунелів.

Спільний проєкт Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» виходить в ефір щосереди о 19:00 на майданчиках Укрінформу. Ведучі проєкту – лейтенант, керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат». Учасники проєкту «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-