Розтрата майже ₴400 тисяч: столичного посадовця викрили на завищенні цін при закупівлі автівок

Розтрата майже ₴400 тисяч: столичного посадовця викрили на завищенні цін при закупівлі автівок

Укрінформ
У Києві директора комунального підприємства Подільської райдержадміністрації викрили у розтраті майже 400 тис. грн на закупівлі легкових автомобілів.

Про це у Фейсбуці повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передає Укрінформ.

Слідчі Подільського управління поліції в межах розпочатого кримінального провадження викрили директора КП у розтраті бюджетних коштів. За даними слідства, установа через систему публічних закупівель оголосила тендер на придбання п’яти легкових автомобілів Ravon R4.

Після визначення переможця між керівником КП та директором фірми був укладений договір. За придбані транспортні засоби з бюджету було сплачено 1 млн 750 тис. грн.

Проте, відповідно до результатів експертиз, вартість автомобілів була завищена, внаслідок чого бюджету завдані збитки майже на 400 тис. грн.

Читайте також: У Києві директора підприємства судитимуть за розтрату ₴800 тисяч на ремонті пошкоджених РФ будинків

Правоохоронці повідомили порушнику про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу - розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, суд взяв під варту ексчиновника Міноборони Олександра Лієва, якого СБУ викрила на розкраданні 1,5 млрд грн під час закупівлі боєприпасів.

Фото: avtomir.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-