У Києві відкрили хаб для колишніх військовополонених

У Києві відкрили хаб для колишніх військовополонених

Укрінформ
У Києві за ініціативи захисників Маріуполя відкрили простір для спілкування, консультування та реабілітації визволених з полону оборонців України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Як зазначили у Коордштабі, YOUkraine hub - це простір для взаємопідтримки й допомоги тим, хто побував у руках ворога, а зараз намагається відновити сили і призвичаїтись до нормального життя.

Як заявила засновниця фонду YOUkraine Анна Мурашенко, окрім держави, яка допомагає звільненим з полону, має бути і підтримка громадян, тому фонд долучився до створення хабу і взяв на себе організаторські питання.

Робота хабу відбуватиметься за принципом “свої для своїх”. Адже самі військовослужбовці як ніхто інший знають, що з поверненням додому приходять інші випробування: необхідність соціалізації, налагодження особистого життя у часи війни.

Визволені з російського полону захисники Маріуполя Валерія “Нава” Суботіна і Дмитро “Дипломат” Андрющенко звернули увагу на те, що подібні заклади дуже потрібні для зустрічей і спілкування між оборонцями з досвідом полону. Також важливо, що тут можна буде отримати юридичну й психологічну допомогу.

“Координаційний штаб працює над тим, щоб повернути додому усіх українських героїв, але важливо також, щоб визволені оборонці відчували увагу і вдячність суспільства, мали можливість збиратися в подібних місцях для спілкування і взаємопідтримки”, - зауважив керівник секретаріату Координаційного штабу Богдан Охріменко.

Читайте також: Уряд пропонує залучити арештовані санаторії до реабілітації військових

Координаторка проєктів підтримки родин Коордштабу Вікторія Цимбалюк повідомила, що Координаційний штаб підтримує цю та подібні ініціативи самоорганізації звільнених з полону оборонців та їхніх родин.

Більше про роботу YOUkraine hub можна довідатись за телефоном: +380966824101

Як повідомляв Укрінформ, представники Міжнародного комітету Червоного Хреста від початку війни здійснили вже 478 візитів до місць утримання російських військовополонених, а Моніторингова місія ООН - 344 візити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-