СБУ виявила поблизу Києва схрон зі зброєю та вибухівкою для російських ДРГ

СБУ виявила поблизу Києва схрон зі зброєю та вибухівкою для російських ДРГ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України виявила у різних регіонах України три схрони зі зброєю та боєприпасами російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що один з них росіяни залишили під час втечі з Київської області, щоб потім сховане озброєння могли використовувати ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Ще один сховок з бойовими засобами ураження, облаштований рецидивістом, що намагався продати їх криміналітету на заході України. Серед вилученого – арсенал російських гранатометів, понад 15 кг вибухівки з електродетонаторами та автоматична зброя.

Зокрема, на Київщині співробітники СБУ виявили в Бучанському районі добре замаскований схрон зі зброєю російського виробництва.

Сховок був облаштований під підлогою покинутої будівлі в одному із селищ поблизу столиці.

У ході огляду сховку правоохоронці вилучили: 5 гранатометів, у тому числі протитанкових,12 бойових гранат Ф-1, РГД-5 та РГО.

Встановлено, що схрон з бойовими засобами ураження росіяни обладнали ще у період тимчасового захоплення населеного пункту.

Однак під час втечі загарбників з Київщини вони залишили сховок для російських ДРГ.

За наявними даними, ворожі ДРГ планували використати сховане озброєння для вчинення диверсій на території столичного регіону.

Крім того, у Закарпатській області викрили кримінальника, який відбуває покарання у виправній установі за незаконний збут зброї.

Як встановило розслідування, до арешту зловмисник заховав арсенал засобів ураження поблизу місцевого кар’єру.

Перебуваючи за ґратами, він намагався продати приховане озброєння через власні зв’язки “на волі”.

Читайте також: На Закарпатті поліція виявила нелегального торговця зброєю

Під час комплексних заходів з тайника вилучено велику партію тротилу і пластиду з електродетонаторами, сім бойових гранат, майже 600 набоїв до стрілецької зброї.

Також у Вінницькій області затримали торгівця зброєю, який хотів продати криміналітету російський автомат Калашникова, понад тисячу набоїв та десяток бойових гранат.

“Трофейну” зброю він ховав на території власного домоволодіння.

У межах кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, у січні у Харківській області прикордонники бригади "Сталевий Кордон" виявили схрон зі зброєю та боєприпасами, який залишили російські військові.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-