Київ отримав від німецьких партнерів п’ять пожежних автомобілів

Київ отримав від німецьких партнерів п’ять пожежних автомобілів

Фото
Укрінформ
Столиця отримала чергову партію допомоги від німецьких партнерів - п'ять нових пожежно-рятувальних автомобілів від Лейпцига.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

Київ отримав пожежні автомобілі від Німеччини / Фото: КМДА

“Зокрема два нових автомобілі Renault Kerax із колісною формулою 6х4, один автомобіль Renault MDB3 та два Iveco Daily з колісною формулою 4х4. Усі машини підвищеної прохідності з сучасними системами піногасіння. Передало їх столиці німецьке місто-побратим Лейпциг, профінансувало Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини. А виробили у найкоротші терміни польські партнери - компанія Mito Truck”, - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

За словами Кличка, вже завтра отримані автівки заступають на бойове чергування в пожежних частинах міста.

Читайте також: Громада Миколаєва передала ЗСУ 16 «швидких» завдяки підтримці міжнародних партнерів

Він подякував міжнародним партнерам за підтримку та допомогу. І підкреслив, що в умовах війни, коли місту необхідно оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації, така допомога дуже важлива.

У КМДА нагадали, що від початку широкомасштабної війни Київ залучив та отримав від міжнародних партнерів і благодійників велику кількість і автомобілів для потреб екстреної медицини, і рятувальну та іншу спецтехніку, і громадський транспорт.

Зокрема столиця загалом отримала 65 пожежних автомобілів. З них 24 – нових, найсучасніших, із можливістю піногасіння (два таких автомобілі Київ передав Харкову). А також отримали 50 сучасних карет швидкої допомоги та 82 міських автобуси.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня 2023 року Київ отримав п’ять пожежно-рятувальних автомобілів від Лейпцига та три сміттєвози від Берліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-