За три роки в Києві відремонтували й замінили понад тисячу ліфтів

За три роки в Києві відремонтували й замінили понад тисячу ліфтів

Укрінформ
Протягом трьох останніх років у столиці відремонтували й замінили понад тисячу зношених та аварійних ліфтів.

Про це в ефірі радіо «Київ» розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає Укрінформ.

«Столиця активно розвиває програми співфінансування, що допомагають власникам житлових будинків спільно з містом ефективно виконувати найнеобхідніші ремонтні роботи або проєкти енергоефективності. За останні три роки в Києві виконали ремонт або заміну понад тисячі ліфтів, зокрема й за програмою співфінансування», - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що за програмою співфінансування умови участі мешканців більш ніж лояльні: 95% фінансування здійснюється з міського бюджету, і лише 5% збирають мешканці. Адже, якщо йдеться і про заміну чи модернізацію ліфтів, то це найбільш дороговартісні роботи у порівнянні з іншими аспектами обслуговування чи ремонту в житловому будинку.

«Заміна ліфта – складний процес. Необхідне проєктування, здійснюється заміна обладнання ліфтової шахти, придбання цілого комплексу конструкцій та матеріалів, виконується їх монтаж тощо. Зазначу, що ми орієнтуємось на українських, зокрема, київських виробників», – пояснив заступник голови КМДА.

Пантелеєв зауважив, що в умовах війни обсяги ремонтів досить обмежені, утім, вони дозволяють стримати тенденцію виходу з ладу найбільш зношених підйомників.

Читайте також: У КМДА кажуть, що «резонансні» прориви труб сталися через зношеність комунікацій

«Тому і в цьому році ми продовжимо працювати над цим як за окремою цільовою програмою, так і в межах програм співфінансування. Це залишається пріоритетом, бо стосується і питання інклюзії, і питання безпеки», – додав посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на даху багатоповерхівки встановили сонячні панелі, які дозволяють забезпечити роботу теплопункту в умовах відключення електроенергії. За словами представника правління ОСББ Дениса Скоренка, система дозволяє також вручну підключати і відключати ліфти до батареї. Тому влітку заплановано забезпечувати роботу ліфтів також за допомогою сонячної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-