У Києві за тиждень рівень захворюваності на грип серед дітей зріс більш як на 50%

У Києві за тиждень рівень захворюваності на грип серед дітей зріс більш як на 50%

Укрінформ
У Києві за четвертий тиждень січня зареєстровані 17 666 хворих на грип та ГРВІ, зокрема COVID-19, а захворюваність серед дітей порівняно з попереднім тижнем зросла на понад 50%.

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург зазначила, що серед випадків захворювання є і досить складні - такі, що потребують лікування в умовах стаціонару.

«Одразу хочу особливу увагу закцентувати на дітях. Окрім того, що це одна з найуразливіших груп, саме діти «приносять» небезпечні віруси додому, заражаючи дорослих та сприяючи загальному поширенню захворюваності», – сказала Гінзбург.

Вона наголосила, що дитину будь-якого віку при найменших проявах ГРВІ слід залишити вдома, а також показати лікарю для визначення діагнозу та лікування. За її словами, це стосується й дорослих.

Читайте також: Грипозний сезон: від початку жовтня в Україні перехворіли понад 2,2 мільйона осіб

Гінзбург зауважила, що для точної діагностики столиця за програмою «Громадське здоров’я» закупила для комунальних медзакладів сучасні швидкі тести, що здатні одночасно виявити одразу три захворювання: COVID, грип А та грип Б. У разі необхідності лікар може провести дослідження.

«Дуже важливим це є і для стаціонарних закладів. Наявність таких високочутливих тестів убезпечує наші лікарні від спалахів хвороби. Адже людина, яка потрапила з будь-якою іншою проблемою, може виявитися хворою на грип або коронавірус та заразити і без того важких пацієнтів. Завдяки швидким тестам, при найменших ознаках ГРВІ хворого оперативно обстежать та, в разі необхідності, ізолюють для подальшого лікування», – сказала Гінзбург.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні наразі циркулює 17 штамів коронавірусу, в тому числі і новий штам - «Дженні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-