У Києві очистили укриття, яке підтопило через засмічення каналізації

У Києві очистили укриття, яке підтопило через засмічення каналізації

Укрінформ
В укритті на вулиці Метробудівській у Солом’янському районі столиці комунальні служби провели санітарне очищення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

Сьогодні, 15 січня, у приміщеннях укриття на вулиці Метробудівській, 11 (Солом’янський район) провели санітарну очистку. Також з підрядною організацією опрацьовують технічні заходи, щоб не допустити аварійних ситуацій у подальшому”, - ідеться у повідомленні.

В зазначеному укритті сталося підтоплення вночі з 12 на 13 січня, спричинене засміченням дворової каналізаційної мережі. Протягом кількох годин аварійна бригада ПрАТ “АК “Київводоканал” здійснила прочищення каналізаційної мережі.

Керуючій компанії з обслуговування житлового фонду Солом’янського району направили заявку на здійснення санітарної обробки, яку вже завершили.

У КМДА звертають увагу, що переважна більшість укриттів Києва перебуває на балансі служб районних адміністрацій та підприємств, посадові особи яких несуть пряму відповідальність за їх ремонт, технічний стан і доступ до цих приміщень.

Читайте також: У Миколаєві десятки вулиць залишилися без води через аварії

З міського бюджету районним адміністраціям, як балансоутримувачам, виділено понад 1,8 млрд грн на ремонтні роботи в укриттях. Формування переліку необхідних робіт на обʼєкті, обрання підрядної організації, контроль за виконанням робіт здійснюють райони як розпорядники коштів.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2023 року укриття у школі в Соломʼянському районі Києва, в якому зірвало вентиль батареї опалення, через що затопило стелю і вона обвалилася, повністю відновлене і функціонально придатне.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-