Про відключення електрики боржникам розсилатимуть паперові попередження за 10 днів - Yasno

Про відключення електрики боржникам розсилатимуть паперові попередження за 10 днів - Yasno

Укрінформ
Керівництво енергопостачальної компанії Yasno роз’яснило алгоритм роботи з боржниками за електроенергію.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив генеральний директор Yasno (група ДТЕК) Сергій Коваленко.

«Це не буде раптово. Ми щомісяця сповіщаємо клієнтів про стан рахунку, всі знають, чи є у них борг, чи ні. Коли ж ми будемо подавати на відключення, то власник житла отримає паперове попередження за 10 днів до відключення, ще за 5 днів - сповіщення від оператора системи розподілу», - йдеться в повідомленні.

Коваленко зауважив, що Yasno працює з приватними клієнтами лише у Києві та у Дніпропетровській області, тож відповідні рішення будуть ухвалюватися лише по клієнтах у цих регіонах. Крім того, компанія припинятиме надавати послуги не всім підряд.

«У нас є чіткі критерії і по сумі, і по «віку» заборгованості. Наразі таких кандидатів на відключення більше 70 тисяч у Києві та Дніпропетровській області, і їхній загальний борг становить понад 600 млн грн», - зазначив Коваленко.

Читайте також: В Україні скасували мораторій на відключення комунальних послуг за борги

Він також нагадав, що сплачені за спожиту електроенергію кошти повертатимуться в енергосистему.

«Атаки на інфраструктуру, особливо у східній частині України, нікуди не ділися, тому ремонти та масштабні відновлення - це наша реальність ще надовго. Тому, будь ласка, оплачуйте рахунки вчасно», - написав Коваленко.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їхньої оплати. Відповідна постанова уряду №1405 була ухвалена 29 грудня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-