Експослушник Києво-Печерської лаври виправдовував агресію Росії - СБУ зібрала докази

Експослушник Києво-Печерської лаври виправдовував агресію Росії - СБУ зібрала докази

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України зібрала доказову базу на колишнього послушника Києво-Печерської лаври, який причетний до інформаційно-підривної діяльності на користь Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Будучи кліриком УПЦ (МП), фігурант виправдовував збройну агресію РФ і тимчасову окупацію частини території України, у тому числі Донецька та Луганська», - ідеться у повідомленні.

Також фігурант публічно поширив фейки про українських оборонців на східному фронті та назвав повномасштабну агресію РФ «загостренням конфлікту» між Росією та Україною.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти його підривної діяльності проти державної безпеки України.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявили мобільний телефон із доказами його злочинних дій.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Читайте також: У Києво-Печерській лаврі три об'єкти досі забарикадовані невідомими - МКІП

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі перевіряються факти можливої співпраці представника Української православної церкви Московського патріархату з російськими спецслужбами.

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми із конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні СБУ зібрала доказову базу на керівника військового відділу «Кримської митрополії» Російської православної церкви, колишнього настоятеля храму УПЦ (МП) у Сімферополі протоієрея Дмитра Кроткова, який сприяє збройній агресії РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-