У Києво-Печерській лаврі три об'єкти досі забарикадовані невідомими - МКІП

У Києво-Печерській лаврі три об'єкти досі забарикадовані невідомими - МКІП

Укрінформ
На сьогодні три об'єкти Києво-Печерської лаври залишаються забарикадованими невідомими особами.

Про це сказала голова комісії МКІП з приймання-передачі об'єктів державного майна Києво-Печерської лаври, директор департаменту культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики Мар'яна Томин в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Ми повернули майно державі, передали всі ці об'єкти заповіднику, але станом на зараз ще три об'єкти - це 54-й, 57-й і 58-й (корпуси) - там перебувають невідомі люди, які там забарикадувалися, і це є однією з причин, чому Нижня лавра зарежимлена. Але я думаю, що скоро це питання буде вирішено", - сказала Томин.

Читайте також: 2023 рік: ТОП-5 церковних подій в Україні

Як повідомлялося, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" оголосив про розірвання договору про оренду з Українською православною церквою Московського патріархату з 29 березня 2023 року, проте тривалий час невідомі особи зачиняли приміщення лаври зсередини та перешкоджали початку діяльності комісії з інвентаризації майна.

Читайте також: У Києво-Печерській Лаврі щодня лунатиме дзвін на підтримку військовополонених

Господарський суд Києва 9 серпня визнав законним розірвання договору щодо безоплатного користування приміщеннями Нижньої лаври, який уклали монастир УПЦ МП та заповідник "Києво-Печерська лавра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-