Ракетна атака на Київ: ППО збила всі дрони, понад 60 ракет Х-101/Х555/Х-55 та 10 «Кинджалів»

Ракетна атака на Київ: ППО збила всі дрони, понад 60 ракет Х-101/Х555/Х-55 та 10 «Кинджалів»

Фото, відео
Укрінформ
У Києві сили та засоби протиповітряної оборони 2 січня уразили всі ворожі БПЛА типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555/Х-55 і 10 Х-47М2 "Кинджал".

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

У Києві 2 січня повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин.

Спочатку ворог запустив на столицю України близько 15 баражуючих боєприпасів типу Shahed, а слідом за ними понад 15 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555/Х-55.

Одночасно із заходом ракет на Київ понад 10 літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал".

ППО уразила усі БПЛА Shahed та "понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 "Кинджал" (остаточно тип і кількість дадуть ПС). Але внаслідок такої масованої ракетної атаки в столиці, на жаль, є руйнування житлової забудови, пошкодження інфраструктури. Є потерпілі", - зауважив начальник КМВА Сергій Попко.

Читайте також: У Києві кількість постраждалих зросла до 20 - з пошкодженого будинку деблокували 17 людей

За його словами, "особливо страшні наслідки в Солом’янському районі. Там зафіксовано загоряння багатоповерхових житлових будинків. Вогонь заблокував людей на поверхах. ДСНС проводили деблокування та евакуацію людей. Попередньо, вже виявлено понад 25 постраждалих. Ці дані ще уточнюются".

Ракетна атака на Київ / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

У Деснянському районі, попередньо, є загоряння супермаркету, в Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення.

У Голосіївському районі уламки впали на відкритій території, а в Печерському - на дах 9-поверхового житлового будинку, на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок.

В Оболонському районі є загоряння житлового будинку, падіння уламків на територію нежитлової забудови та складських приміщень.

У Святошинському районі ракетні уламки впали на нежитлову забудову.

У Подільському районі є загоряння на території ринку. Пошкоджено газову трубу, магістралі водопостачання, горіли близько 6 автомобілів. Також уламки ппали на нежитлову забудову. Також, можливо, є загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється.

Читайте також: У Подільському районі столиці горить складська будівля

У Шевченківському районі ракетні уламки падали на відкриту територію.

Як повідомляв Укрінформ, в кареті швидкої допомоги померла літня жінка з будинку в Соломʼянському районі, що постраждала внаслідок ракетного удару.

Крім того, в Фастівському районі Київської області двоє людей загинули внаслідок російської ракетної атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-