«Липові» відрядження для депутатів-ухилянтів: від посади відсторонили чиновника КМВА

«Липові» відрядження для депутатів-ухилянтів: від посади відсторонили чиновника КМВА

Укрінформ
За матеріалами Державного бюро розслідувань суд відсторонив від посади до 1 лютого 2024 року керівника апарату Київської міської військової адміністрації, викритого на сприянні в ухиленні від військової служби.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомило у Телеграмі.

«За матеріалами ДБР та клопотанням прокурора Печерський районний суд Києва відсторонив від посади до 1 лютого 2024 року керівника апарату Київської міської військової адміністрації. Чоловіка було викрито на сприянні столичним депутатам в ухиленні від несення військової служби», - йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що посадовець сприяв оформленню «липового» відрядження трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників.

Зазначається, що незаконному перебуванню у КМВА також сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією. Фігуранти впродовж майже року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення із частини.

У ДБР нагадали, що у серпні 2023 року всім чотирьом було повідомлено про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 Кримінального кодексу України).

22 грудня ДБР повідомило про підозру за цими ж статтями високопосадовцю КМВА, який сприяв оформленню «липового» відрядження.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру керівнику апарату Київської міської військової адміністрації у сприянні депутатам Київради ухилятися від військової служби, при цьому отримуючи грошове забезпечення.

Головне фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-