У столиці облаштують понад сорок пунктів утилізації ялинок - список адрес

У столиці облаштують понад сорок пунктів утилізації ялинок - список адрес

Укрінформ
У Києві з 4 січня запрацюють 44 пункти прийому новорічних ялинок для екологічної утилізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За словами заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимира Прокопіва, “із 4 січня і до кінця місяця в Києві працюватимуть 44 пункти прийому новорічних дерев – по кілька в кожному районі столиці. Усі зібрані ялинки та сосни підуть на екологічну утилізацію для подальшого використання в зеленому господарстві”.

"Після новорічних свят закликаємо всіх, хто встановлював вдома живу ялинку, здати її на екологічну утилізацію. Для зручності киян цього року прийнято рішення збільшити кількість пунктів прийому хвойних до 44. Такі пункти розташовуватимуться в парках і скверах столиці, а також традиційно – на території наших комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень та лісопаркових господарств", – зазначив Прокопів.

Читайте також: У Києві прикрасили «Ялинку для героїв»

Директор департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний підкреслив, що, віддаючи дерева на екологічну утилізацію, кияни можуть забезпечити їм “друге життя” і допомогти навколишньому середовищу.

“Із пунктів збору ялинки та сосни потрапляють на екологічну утилізацію. Там їх подрібнюють на щепу і потім використовують для мульчування лунок молодих дерев. Це робиться для збереження вологи влітку і захисту від перемерзання коренів рослин у холодну пору року”, – додав Возний.

Київзеленбуд нагадує, що до утилізації приймають лише живі дерева без декоративних прикрас.

Із картою пунктів прийому новорічних дерев можна ознайомитися на сайті комунального об’єднання. В пункти, навпроти яких не вказаний графік роботи, можна здати дерева в будь-який час, окрім комендантської години.

У КМДА нагадали, що на початку 2023 року кияни принесли до пунктів утилізації хвойних дерев 4 тисячі новорічних ялин і сосен.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на Софійській площі 6 грудня відбулася церемонія запалювання вогнів на головній новорічній ялинці країни.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-