Київська служба зайнятості цьогоріч видала 647 ваучерів на навчання

Київська служба зайнятості цьогоріч видала 647 ваучерів на навчання

Ексклюзив
Укрінформ
Із початку 2023 року фахівці столичної служби зайнятості видали 647 ваучерів на навчання.

Про це заявив директор Київського міського центру зайнятості Дмитро Новицький в інтерв'ю Укрінформу.

“Людина самостійно може обирати професію, заклад освіти у межах України та форму навчання. З початку 2023 року фахівцями столичної служби зайнятості видано 647 ваучерів”, - зазначив Новицький.

Він поінформував, що на сьогодні навчатися за ваучером можна за 124 професіями та спеціальностями у сферах ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування.

За його словами, перелік складався з огляду на те, у яких напрямках Міністерство економіки вбачає потребу. Наприклад, у жовтні 2023 року до переліку професій додано професію «сапер (розмінування)».

Крім того, директор КМЦЗ зауважив, що найпопулярнішими спеціальностями, за якими видано ваучер, є: «Психологія» (317), «Медсестринство» (39), «Соціальна робота» (29), «Інженерія програмного забезпечення» (19), «Середня освіта (за предметними спеціалізаціями)» (16), «Маркетинг» (16), «Будівництво та цивільна інженерія» (15) тощо.

За професіями «водій автотранспортних засобів» видали 20 ваучерів, «слюсар із ремонту колісних транспортних засобів» - 13, «водії тролейбуса та трамвая» - 14.

Читайте також: Заочне навчання ніхто не скасовує: заочниками, якщо це треба, стають і професори

Як повідомлялося, ваучер - це документ встановленого зразка, який дає людині право безоплатно пройти навчання. Вартість ваучера не перевищує 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (зараз – це 26 840 тис. грн).

Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або людина доплачує самостійно. Ваучер видається одноразово.

Охочі отримати ваучер повинні мати професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту і не бути зареєстрованими в службі зайнятості як безробітні.

Читайте також: У Києві презентували проєкт «Імпульс» для активізації розвитку молодіжної роботи

Без вимог до віку або стажу роботи ваучер можуть отримати: особи, звільнені з військової служби після участі в АТО; люди з інвалідністю; ВПО; демобілізовані захисники й захисниці України; громадяни, стосовно яких встановлено факт позбавлення свободи внаслідок збройної агресії проти України; люди, які отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії, перебуваючи безпосередньо в районах проведення бойових дій тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-