Справа про хабар: судді Київського апеляційного суду залишили без змін запобіжний захід

Справа про хабар: судді Київського апеляційного суду залишили без змін запобіжний захід

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід ще одному судді Київського апеляційного суду, підозрюваному в одержанні 35 тисяч доларів хабаря.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

26 грудня судді відмовили в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту, залишивши тим самим без змін ухвалу ВАКС про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2,5 млн гривень застави до одного з фігурантів справи про неправомірну вигоду за ухвалення судового рішення щодо скасування арешту майна.

З огляду на те, що застава була внесена, на підозрюваного покладені відповідні процесуальні обовʼязки.

Ухвала апеляційної палати набирає законної сили з моменту проголошення. Вона є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як повідомляв Укрінформ, у кінці листопада чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили в одержанні 35 тисяч доларів хабаря за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Читайте також: Справа про хабар: усім підозрюваним суддям Київського апеляційного суду обрали застави

Того ж дня суддям оголосили підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб) та ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

4 грудня Вища рада правосуддя (ВРП) дала згоду на тримання під вартою чотирьох суддів Київського апеляційного суду - В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного і Юрія Сливи.

5 грудня ВАКС застосував до одного з фігурантів запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 4 млн грн застави. 19 грудня апеляційна палата ВАКС залишила обраний запобіжний захід без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-