Влада Києва підписала меморандум із забудовником для збереження «Будинку з комахами»

Влада Києва підписала меморандум із забудовником для збереження «Будинку з комахами»

Укрінформ
Департамент охорони культурної спадщини КМДА підписав із забудовником ТОВ “Сенс.Буд”, ОСББ і громадською організацією “Спадщина” меморандум щодо збереження пам’ятки архітектури - будинку Марії Станіславської - на вулиці Володимирській, 93.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

Під час підписання меморандуму в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА також обговорили ситуацію навколо пам’ятки архітектури місцевого значення “Будинок прибутковий Марії Станіславської вул. Володимирська, 93 - “Будинок із комахами”.

"Під час дискусії ми дійшли згоди, що основним і безкомпромісним акцентом даної проблематики є необхідність збереження об’єкта культурної спадщини. Окрім винесення приписів, департамент здійснив низку заходів, спрямованих на збереження пам’ятки та пошук вирішення ситуації. Усі сторони, зокрема громадськість, виявили бажання конструктивно працювати у цьому напрямі. Маємо надію, що ця співпраця департаменту, забудовника та громадськості в майбутньому стане добрим прикладом, адже навіть у найскладнішій ситуації завжди можна знайти консенсус задля збереження культурної спадщини Києва”, – заявила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

Документ передбачає укладення охоронного договору на памʼятку 1893 року, проведення невідкладних протиаварійних робіт і консервацію.

Окрім того, буде розроблена науково-проєктна документація щодо реставрації пам’ятки.

Читайте також: В Україні памятки рятують завдяки унікальній розробці, що віддзеркалює електрополе Землі

Також забудовник пообіцяв припинити рух техніки на сусідній ділянці в бік пам’ятки та підсилити фундамент.

ОСББ “Володимирська, 93”, що здійснює експлуатацію будинку, взяло зобов’язання укласти охоронні договори з департаментом.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики звернулося до поліції щодо виконання припису КМДА з вимогою припинити будівельні роботи на ділянці на вулиці Володимирській, 95/42 у КиєвіПрипис стосується і зони охорони пам’ятки архітектури місцевого значення “Будинок прибутковий Марії Станіславської”.

Фото: Тетяна Асадчева

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-