У КМДА пояснили, в якому режимі можуть запрацювати закриті станції метро

У КМДА пояснили, в якому режимі можуть запрацювати закриті станції метро

Укрінформ
Міська влада Києва планує запустити човниковий рух на закритій ділянці «синьої» лінії метро вже 13 грудня.

Про це  директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор повідомив в ефірі телеканалу КИЇВ24, передає Укрінформ.

За його словами, наразі триває випробування човникового руху в нічному режимі. Планується запустити два потяги по двох коліях з інтервалом 15-30 хвилин.

Водночас Кандибор додав, що влада хоче чітко прорахувати графіки руху потягів. “Ми не хотіли б вводити людей в оману й казати, що це буде якийсь інтервал… Ми чітко прорахуємо, чітко проінформуємо, зробимо графік, щоб пасажир розумів, у який час йому треба підійти на станцію”, – підкреслив посадовець.

Він пояснив, що влада планує зменшити навантаження на наземний транспорт, який зараз перевозить пасажирів між станціями метро “Голосіївська” і “Деміївська”.

“Ми будемо розуміти, що частина пасажирів перейде на цей човниковий потяг і зменшиться навантаження на автобуси”, – зазначив Кандибор.

Читайте також: Кличко - про «синю» гілку метро: Пів року - приблизний термін закриття станцій, він може змінитися

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня влада Києва оголосила про зупинення руху поїздів метро на відрізку між станціями "Либідська" і "Деміївська" у зв’язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення.

При цьому було організовано рух наземного транспорту, що дублює маршрути закритих станцій метро.

У зв’язку з підтопленням тунелів правоохоронці розпочали досудове розслідування.

Фото: Офіційний портал Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-