Ігнат: Росія могла вдарити по Києву «Іскандерами» або ракетами С-400

Ігнат: Росія могла вдарити по Києву «Іскандерами» або ракетами С-400

Укрінформ
Фахівці наразі з’ясовують, який тип балістики ворог запустив по Києву сьогодні, 11 грудня.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«...Тип уточнюється. Це значення особливого не має, коли всі цілі збиті. Але тим фахівцям, які зараз документують чергові злочини РФ, це зробити непросто, бо ракети, які знищуються у повітрі, вибухають і розлітаються на шматки, які потім горять. Ідентифікувати можна краще за все за двигунами, які в тих ракетах. Тому треба дочекатись висновків. Які саме були ракети: балістичні Іскандер–М, або зенітні керовані ракети С-400», - сказав речник.

Ігнат підкреслив, що добре відпрацювали сили ППО, захистивши дуже багато людей у Києві.

Він додав, що сигнал тривоги спрацював разом з роботою ППО, бо ворог інколи ретельно планує свої операції із запуску балістики. Відстань часто дуже маленька, бо запускають з окупованих територій, і «тому інколи менше хвилини самого польоту ракети до самого влучання». Тому, коли є інформація про загрозу балістичного озброєння, це значить, що є інформація про можливі пуски. Але інколи ворог робить це більш ефективно і приховано.

Читайте також: Ракетний удар по Києву: у поліції уточнили наслідки російської атаки

Ігнат уточнив, що інформація про запуски потрапляє не лише від української розвідки, а й від партнерів, які допомагають з цією інформацією.

Як повідомлялось, Сили протиповітряної оборони України вночі 11 грудня знищили 18 ворожих дронів-камікадзе типу Shahed-136/131, а під ранок - вісім балістичних ракет.

Близько 4-ї години ранку росіяни вдарили по Київщині вісьмома балістичними ракетами. Удар був завданий з північного напрямку, за попередніми даними – із Брянської області РФ.

Усі вісім цілей знищили зенітні ракетні підрозділи повітряного командування “Центр”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-