У Києві розглядають три місця, де може бути створений музей тоталітаризму - Карандєєв

У Києві розглядають три місця, де може бути створений музей тоталітаризму - Карандєєв

Укрінформ
У Києві розглядають три місця, де може бути в майбутньому створений так званий музей тоталітаризму чи музей історії радянського режиму.

Про це розповів журналістам т. в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв у розмові з журналістами після заходу, присвяченого Національному тижню читання, в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Кожен об'єкт, який демонтується, має свого власника, здебільшого це органи місцевої влади. Коли відбувається демонтаж цих об'єктів, то вони в залежності від свого рівня і значущості спрямовуються на тимчасове зберігання до тих місць, які є в розпорядженні міської влади. На жаль, сьогодні музею тоталітаризму у нас ще немає, хоча є думки створити його після війни", - розповів Карандєєв.

За його словами, зараз демонтовані пам'ятники можуть зберігатися або на території Державного музею авіації України імені О.К.Антонова поблизу аеропорту «Жуляни», або на спеціальному майданчику комунального підприємства "Київблагоустрій" для подальшого вирішення своєї долі.

У майбутньому, зазначив він, планується створити музей тоталітаризму, і є кілька варіантів, де він може бути розташований. Один з них - це територія музею авіації, другий - територія Національного комплексу "Експоцентр Україна" і третій - територія в районі Музею Голодомору, який будується. "Там є теж певна територія, де ми б могли розміщувати певні об'єкти історії радянського режиму, дотичні до скоєння злочинів", - підкреслив т.в.о. міністра.

Читайте також: РФ намагається спаплюжити Майдан, називаючи його переворотом - соціолог

Як повідомляв Укрінформ, з публічного простору Києва прибрали понад 60 пам’ятників, меморіальних табличок та інших об’єктів, що уособлюють радянське та імперське минуле. На черзі ще кілька десятків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-