У метро на «Театральній» відкрили виставку «Сучасне військо крізь призму минулого»

У метро на «Театральній» відкрили виставку «Сучасне військо крізь призму минулого»

Фото
Укрінформ
Центр досліджень воєнної історії Збройних сил України організував у вестибюлі столичної станції метро "Театральна" виставку "Сучасне військо крізь призму минулого".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Основна мета проєкту – розповісти про історію українського війська від доби козацтва до сьогодення, а також про традиції, які збереглися й донині у Збройних силах України”, - ідеться у повідомленні.

Як наголошує організатор виставки, важливо підтримувати історичну пам’ять щодо українських мілітарних формувань та єдності українців різних поколінь у захисті своєї державності на різних етапах боротьби за незалежність і свободу країни.

Проєкт "Сучасне військо крізь призму минулого" ілюструє внесок українського козацтва, Українських Січових стрільців, військових формувань доби Української революції 1917-1921 років, Карпатської Січі та Української Повстанської армії в боротьбі за здобуття Україною незалежності.

Окрім того, висвітлено етапи становлення сучасних Збройних сил України, їхню миротворчу діяльність, участь військовослужбовців в АТО/ООС та мужньому відбитті широкомасштабного вторгнення Росії.

Читайте також: «Лови момент»: у Миколаєві відкрилася благодійна виставка фоторобіт десантника Митрохіна

Виставка триватиме до 22 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, у будівлі Головпоштамту у Києві 1 грудня відкрилася Новорічна поштова резиденція, що прийматиме листи Святому Миколаю та іншим новорічним чарівникам.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-