До Київського хореографічного коледжу з-за кордону вже повернулося 70% учнів та студентів

До Київського хореографічного коледжу з-за кордону вже повернулося 70% учнів та студентів

Укрінформ
До Київського державного фахового хореографічного коледжу з-за кордону повернулося 70% учнів і студентів на навчання.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила радниця з питань міжнародних відносин та стратегічних питань Київського державного фахового хореографічного коледжу та амбасадорка балету Ольга Морозенко.

«Багато студентів хореографічного коледжу повертаються з Португалії, Іспанії та Італії, де вони навчалися з початком повномасштабного вторгнення. Вони повертаються зокрема й тому, що в Україні сильніша навчальна програма», — сказала Морозенко.

Читайте також: За кордоном перебувають майже 9 мільйонів українців - демограф

Вона також поінформувала, що минулого року у коледжі в Києві навчалося всього 32 дітей. Водночас близько 160 учнів та студентів продовжували навчання в онлайн-форматі або у Братиславі, де у 2022 році у за бажанням батьків було створено тимчасову філію коледжу для навчання учнів та студентів в безпечних та комфортних умовах.

Зараз, за її словами, до навчання в Києві повернулося вже близько 70% учнів та студентів коледжу, і їхня загальна кількість в цьому році зросла до 199 осіб.

Читайте також: Ще троє українських дітей повернулися на Батьківщину - Лубінець

Амбасадорка балету також зауважила, що хлопців наразі у коледжі менше, аніж дівчат, але у коледжі намагаються повернути співвідношення танцівників 50\ 50, оскільки «балет — парне мистецтво».

«Ми знайшли мецената, який надаватиме хлопцям, які вступатимуть, заохочувальну стипендію. Так і плануємо мотивувати», — зазначила Морозенко.

Вона додала, що у закладі навчаються діти різного віку: учні від 5-го класу до 11 класу, які паралельно вивчають загальноосвітню програму, а також студенти, які здобувають бакалавра з хореографії. За словами Морозенко, якщо студенти коледжу не плануватимуть продовження балетної кар'єри, то після закінчення 11-ти класів можна вступити до будь-якого іншого вишу, а «вміння танцювати залишиться приємним бонусом».

Як повідомляв Укрінформ, Метрополітен-опера замовила оперу про викрадення і депортацію Росією українських дітей, аби підтримати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-