Поліція Києва отримала лабораторії для експрес-аналізу ДНК

Поліція Києва отримала лабораторії для експрес-аналізу ДНК

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці отримали криміналістичні лабораторії для проведення експрес-аналізу ДНК.

Як передає Укрінформ, про це поліція Києва повідомляє у Фейсбуці.

«Завдяки сучасному обладнанню поліцейські можуть проводити швидкісний відбір біологічних зразків безпосередньо на місці події та встановлювати осіб як причетних до скоєння правопорушень, так і тіл невстановлених осіб, а також в умовах війни, на місцях прильотів ракет, після пожеж, у братських могилах, при виявленні тіл зі гнилісними змінами чи навіть фрагментів частин тіла, що навіть не одразу дає можливість встановити кількість загиблих», - ідеться в повідомленні.

Сучасні апарати криміналісти поліції Києва отримали за підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США, які надали поліції прилади для швидкісного встановлення ДНК-профілю людини ANDE 6С в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможності Національної поліції України у боротьбі із вторгненням Російської Федерації».

«Наші криміналісти вже пройшли навчання щодо роботи з апаратом ANDE 6С та отримали відповідні сертифікати. Тепер за допомоги мобільних лабораторій ми можемо у швидкісному режимі проводити дослідження вилучених біологічних зразків на місці події та ідентифікувати особи загиблих на місцях обстрілів чи масових поховань», - заявила керівник відділу криміналістичного забезпечення столичної поліції Леся Драган.

Читайте також: На Кіровоградщині створять лабораторію для ідентифікації загиблих військових

За її словами, сучасна техніка допоможе у документуванні воєнних злочинів РФ проти України.

У поліції зазначають, що застосування модернізованих технічних приладів дасть змогу в найкоротші терміни виявити та дослідити слідову інформацію та за результатами притягнути до відповідальності винних у скоєнні жахливих злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді США передали Національній поліції України ще 12 приладів ANDE 6С для швидкісного встановлення ДНК-профілю людини і відтепер подібними криміналістичними лабораторіями забезпечені всі обласні управління.

Фото: Поліція Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-