В Києві закінчують розчистку русла річки Либідь

В Києві закінчують розчистку русла річки Либідь

Фото
Укрінформ
В Києві закінчується комплекс робіт із розчистки підземної ділянки русла річки Либідь біля вулиці Саперно-Слобідської для уникнення підтоплень навесні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"У Києві закінчується комплекс робіт із розчистки підземної ділянки русла річки Либідь біля вулиці Саперно-Слобідської в Голосієві для уникнення підтоплень навесні", - ідеться у повідомленні.

В Києві закінчують розчистку русла річки Либідь / Фото: Київська міська державна адміністрація

За словами заступника голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимираа Прокопіва, “роботи з розчистки будуть закінчені вже найближчими днями. Це дозволить мінімізувати ризик підтоплень, що часто виникають тут внаслідок ускладнення стоку води".

"Наступним кроком, до якого ми перейдемо після стабілізації економічної ситуації у країні, має стати проєкт із ревіталізації цієї річки. Йдеться про звільнення її з бетонних коробів там, де це можливо, та створення сприятливих умов для відпочинку киян на базі водойми”, – зазначив Прокопів.

Читайте також: ЄС співфінансуватиме українські інноваційні проєкти у сфері довкілля

За словами директора департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, комунальне підприємств “Плесо” розпочало розчистку Либіді в липні цього року після відповідного рішення столичної Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

“Особливістю проведення робіт на підземній ділянці річки є пряма залежність від погодних умов. Опади перетворюють русло в бурхливий потік, що сильно ускладнює і уповільнює проведення робіт. Водночас працівники комунального підприємства робили все від них залежне, щоб закінчити проєкт вчасно. Принагідно звертаємося до всіх киян із проханням відповідально ставитися до наших водних об’єктів і не засмічувати їх”, – сказав Возний.

За інформацією КП "Плесо", з початку робіт із підземної ділянки було видалено майже 2 900 куб. м сміття, включно із замуленим ґрунтом, гілками дерев і великою кількістю побутових предметів. Щоб зайти в підземну частину, воду з річища довелося повернути на променаду й огородити дамбою з мішків та піску.

Річка Либідь бере початок із джерела поблизу залізничної станції "Київ-Волинський", впадає у Дніпро поблизу Корчуватого. Маючи довжину понад 16 км, річка майже впродовж усього свого русла закріплена бетонним коробом, а на окремих ділянках взята в колектори.

Біля підніжжя Лисої гори перед перетином річки Столичного шосе знаходиться єдина ділянка з природним руслом довжиною 380 м.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві триває упорядкування водних об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-