СБУ оголосила підозру київському блогеру, який влаштовував провокації проти військових

СБУ оголосила підозру київському блогеру, який влаштовував провокації проти військових

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру київському блогеру, який займався дискредитацією Сил оборони та викладав у мережу персональні дані військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

За даними слідства, фігурант навмисно пересувався вулицями міста під час комендантської години та провокував конфліктні ситуації з військовослужбовцями і правоохоронцями.

Під час таких інцидентів зловмисник робив прямі трансляції на власній сторінці у Фейсбуці, де ображав українських захисників і фіксував їхні геолокації на території Києва.

Деструктивний контент «підігравав» російським пропагандистам, які роблять фейкові сюжети про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Також ворожі спецслужби могли використовувати онлайн-трансляції блогера для ідентифікації українських захисників і відслідковування місць їхнього перебування.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта співробітники СБУ виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку, які той використовував для поширення провокативного контенту на користь Росії.

Читайте також: СБУ затримала експоліцейського, який шпигував за Силами оборони на Одещині та Миколаївщині

Кіберфахівці задокументували інформаційно-підривну діяльність зловмисника. На підставі зібраних доказів йому інкримінується перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

Вирішується питання про можливу додаткову кваліфікацію злочинних дій підозрюваного.

На розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу чоловік не з'явився. У зв'язку із цим його доставлять до суду примусово на підставі ухвали про привід.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше підозру оголосили блогеру Мирославу Олешку, який утік за кордон і закликає чоловіків ухилятися від призову.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-