Через атаку дронів 25 листопада постраждав головний столичний собор УГКЦ

Через атаку дронів 25 листопада постраждав головний столичний собор УГКЦ

Фото
Укрінформ
Унаслідок масованої атаки безпілотниками на Київ у ніч на 25 листопада було пошкоджено Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ.

Про це повідомляється на сайті Української греко-католицької церкви, передає Укрінформ.

Під час атаки один із «шахедів» був збитий у Дніпровському районі неподалік собору – ударна хвиля пошкодила двері та вибила вікна в соборі. Більших руйнувань зазнала багатоповерхівка поблизу храму.

«Унаслідок дронової атаки на Київ було пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні собору. Вибуховою хвилею повибивало склопакети. Була пошкоджена фурнітура на чотирьох дверях храму, із дверних замків все повиривало», – розповів Василь Букатюк, директор Будівельної дирекції при патріархові УГКЦ.

Читайте також: У Повітряних силах уточнили, що ППО знищила 74 із 75 «Шахедів»

Крім того, повідомляється про незначні пошкодження фасаду собору.

Нагадаємо: російські війська у ніч проти 25 листопада атакували Україну 75 дронами, українські захисники збили 74. Основний удар був спрямований на Київ та Київщину, де повітряна тривога тривала понад 6 годин. Зафіксовано падіння уламків у декількох районах міста, зокрема, у Солом’янському, Голосіївському, Печерському та Дніпровському. У небі над столицею збили понад 60 дронів-камікадзе.

Читайте також: Нова тактика ворога: експерт назвав найефективніший засіб проти «Шахедів»

Внаслідок атаки по Києву постраждали п’ятеро людей, в тому числі 11-річна дитина, розповів мер Києва Віталій Кличко. Також у місті були пошкоджені житлові будинки та частково зруйнована будівля дитячого садочка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-