Послугами Київського центру зайнятості цьогоріч скористалися понад 26 тисяч громадян

Послугами Київського центру зайнятості цьогоріч скористалися понад 26 тисяч громадян

Укрінформ
Послугами столичної служби зайнятості від початку року скористалися 26,3 тисячі громадян, з них 5,6 тисячі осіб забезпечено роботою за сприяння фахівців служби.

Про це Укрінформу повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

"З початку 2023 року 26,3 тис. громадян скористалися послугами столичної служби зайнятості, зокрема, 5,1 тис. представників соціально вразливих категорій населення; 19,2 тис. мали статус зареєстрованого безробітного", - зазначають у КМЦЗ.

За інформацією відомства, 5,6 тис. громадян забезпечено роботою за сприяння Київського МЦЗ.

Крім того, за цей період 23,4 тис. жителів Києва отримали профорієнтаційні послуги, а 225 громадян пройшли професійне навчання за сприяння служби зайнятості.

Зазначається, що 619 мешканців столиці отримали ваучер на навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. За даними КМЦЗ, у столиці є попит на такі професії та спеціальності: «Психологія», «Медсестринство», «Соціальна робота», «Середня освіта (за предметними спеціалізаціями)», «Маркетинг», «Інженерія програмного забезпечення», «Водій автотранспортних засобів», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» тощо.

Повідомляється, що від початку року 335 киян узяли участь у громадських та інших тимчасових роботах.

Водночас від початку року 4,4 тисячі роботодавців Києва поінформували столичну службу зайнятості про наявність 25,1 тис. вакансій. Найбільше їх в оптовій і роздрібній торгівлі (17%), у сфері освіти (15%), в державному управлінні й обороні (14%), на транспорті (10%), у закладах охорони здоров’я та на підприємствах переробної промисловості (по 9%).

Читайте також: Ситуація на ринку праці все ще лишається складною - НБУ

У службі зайнятості інформують, що найчастіше роботодавці столиці шукають працівників сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронці, соціальні робітники, помічники вихователів, перукарі). Стабільно високий попит на кваліфікованих робітників: водіїв автотранспортних засобів, електромонтерів, слюсарів різних спеціальностей, швачок, монтажників, електрогазозварників, робітників з комплексного обслуговування будинків, малярів. Також у попиті професіонали: сестри медичні, вчителі, вихователі, фармацевти, інженери, лікарі, психологи, музичні керівники, економісти.

За даними КМЦЗ, середня зарплата у вакансіях становить 14,2 тис. гривень.

Як повідомлялося, у Міністерстві економіки працюють над рішеннями для ринку праці, які дозволять аналізувати та прогнозувати його розвиток в умовах війни та повоєнної відбудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-