Закупівля овочерізок: підозрювану в розтраті чиновницю Дніпровської РДА повторно відсторонили від посади

Закупівля овочерізок: підозрювану в розтраті чиновницю Дніпровської РДА повторно відсторонили від посади

Укрінформ
У Києві суд повторно відсторонив від посади підозрювану в розтраті на закупівлі овочерізок начальницю відділу управління освіти Дніпровської райдержаадміністрації та повторно обрав їй запобіжній захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці, - до 14 січня 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За клопотанням Київської міської прокуратури Голосіївський районний суд Києва повторно обрав запобіжний захід та відсторонив від посади начальницю відділу управління освіти Дніпровської РДА. Її підозрюють у розтраті бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для закладів громадського харчування в укриттях. Сума збитків становить близько 460 тис. грн.

Суд задовольнив клопотання прокурора про повторне застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці та повторно відсторонив її від посади на такий саме термін. Строк дії ухвал - до 14 січня 2023 року включно.

Крім того, на вказану особу покладено ряд процесуальних обов’язків, а саме: прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи суду; повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну місця свого проживання; здати на зберігання документи, що дають право виїзду за кордон.

Також суд ухвалив вилучити у підозрюваної службове посвідчення на час відсторонення від посади.

Як нагадали у прокуратурі, начальниця відділу управління освіти Дніпровської РДА є також підозрюваною у ще одному кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів при закупівлі стільців для укриттів в навчальних закладах. Сума збитків становить близько 1,3 млн грн.

Досудове розслідування у згаданих кримінальних провадженнях триває.

Читайте також: Слідом за овочерізками - стільці на 1,3 мільйона: столичній чиновниці оголосили ще одну підозру

Як повідомляв Укрінформ, у серпні начальниці відділу управління освіти Дніпровської РДА оголосили підозру в закупівлі овочерізок для укриттів за ціною, завищеною майже на 300 тисяч гривень.

Дії посадовиці кваліфіковані за ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

11 вересня суд тимчасово відсторонив її від посадита обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-