У Києві викрили псевдообмінники, які продавали фальшиві долари

У Києві викрили псевдообмінники, які продавали фальшиві долари

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили протиправну діяльність групи осіб, які продавали фальшиві долари через фіктивні пункти обміну валют.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці.

За даними слідства, зловмисники облаштували на території столиці "обмінні пункти", які незаконно працювали за ліцензіями інших суб’єктів господарювання.

Один із постраждалих, якому були продані фальшиві гроші, звернувся до правоохоронних органів.

За фактом збуту підробленої іноземної валюти правоохоронці розпочали кримінальне провадження (ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України).

У межах досудового розслідування задокументований факт продажу 1,5 тисячі фальшивих американських доларів в одному з так званих пунктів обміну валют. Ідеться про банкноти старого зразка номіналом 100 доларів кожна.

Читайте також: Поліція викрила шахраїв, які за допомогою дрона викрадали гроші під час «обміну валют»

Під час обшуків правоохоронці виявили ще один "обмінний пункт", де зловмисники також реалізували фальшиві гроші. У приміщенні вилучена готівка в іноземній і вітчизняній валютах, а також техніка на загальну суму понад 2 млн гривень.

Встановлення всіх причетних до здійснення незаконної діяльності триває.

Як повідомляв Укрінформ, в Одеській області правоохоронці затримали фальшивомонетника, який спеціалізувався на виготовленні підроблених банкнот номіналом 500 гривень.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-