У столиці відкрили сучасний сквер з артоб’єктами

У столиці відкрили сучасний сквер з артоб’єктами

Фото
Укрінформ
На вулиці Алматинській у Дніпровському районі столиці відкрили сучасний сквер, облаштований за підтримки меценатів.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ. 

“На вулиці Алматинській у Дніпровському районі столиці відкрили сучасний сквер, облаштований за підтримки меценатів”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зелену зону загальною площею майже один гектар прикрашають 60 дерев, понад 200 кущів, близько тисячі злаків та декоративних трав. Також оздобою нового скверу стали артоб’єкти сучасного українського митця Петра Антипа.

«Важливо, що під час війни меценати і соціально-відповідальний бізнес допомагають нам облаштовувати нові зелені зони без залучення бюджетних коштів. Це надзвичайно хороший приклад взаємодії міста та громадськості. Вдячний доброчинцям за новий сквер, який стане ще одним улюбленим місцем відпочинку для мешканців Дніпровського району. Та закликаю охочих долучатися до майбутніх ініціатив, щоб спільними зусиллями робити наше місто ще красивішим і зеленішим», – сказав заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, це не єдиний приклад ефективної взаємодії відповідального бізнесу, громади та міста.

«У кожному районі Києва є об’єкти, до озеленення яких долучилися меценати. Завдяки їхній підтримці лише в цьому році у столиці висадили майже 400 дерев, близько тисячі кущів і злакових рослин. Ми завжди відкриті до співпраці і раді навіть найменшій допомозі», – зазначив Возний.

Читайте також: Київрада оголосила частину Броварського лісу ландшафтним заказником

У КМДА повідомили, що роботи з облаштування скверу на вулиці Алматинській тривали близько трьох місяців. За цей час працівники КП УЗН Дніпровського району вирівняли територію площею 0,8 га, видалили порослі та розчистили зарості, влаштували освітлення та полив, встановили паркан, лави та урни, здійснили озеленення.

У Києві відкрили сквер з артоб’єктами, облаштований за підтримки меценатів / Фото: КМДА

Нову зелену зону прикрашають ліквідамбри смолоносні, вишні дрібнопильчаті, клени Фрімана, платани іспанські, сосни гірські, спіреї, туї, магнолії та інші зелені насадження. На території скверу встановлені скульптури «Скіфська Діана» та «Пам’ятник каменю» українського митця Петра Антипа.

Сквер облаштовано за позабюджетні кошти. Основним меценатом облаштування скверу виступила група фармацевтичних компаній «Кусум». Підтримку в озелененні надали розсадник рослин «Наталіс» та компанія «Флорекс Україна».

Участь у відкритті скверу взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Харш Кумар Джейн.

Як повідомлялося, з початку 2023 року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень столиці висадили майже 5,5 тисяч дерев, близько 62 тисяч кущів та 6 млн квітів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-