У Києві поліція відкрила справу за фактом жорстокого поводження із собакою

У Києві поліція відкрила справу за фактом жорстокого поводження із собакою

Укрінформ
У Києві слідчі національної поліції розпочали кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження із собакою.

Як передає Укрінформ, про це міністерство оборони України повідомляє у Фейсбуці.

До чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення від двох перехожих про те, що в парку «Бабин Яр» чоловік знущається з собаки. На місце негайно прибув наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група районного управління поліції.

«Правоохоронці встановили, що чоловік йшов парком з маленькою собакою породи йоркшир-тер'єр та бив її ногами, душив ремінцем і тягнув силою по асфальту. Поліцейські встановили особу кривдника - це місцевий мешканець, 1972 року народження. Працівники поліції прийняли рішення помістити тварину до ветеринарної клініки, щоб встановити ступінь тяжкості отриманих травм», - ідеться у повідомленні.

При огляді у ветеринари виявили у собаки перелом ребер, перелом задньої лівої кінцівки та численні садна. Тварина залишилась під наглядом у ветеринарній клініці для подальшого лікування.

За даним фактом поліцейські розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами. Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру.

Читайте також: Помер собака, який постраждав унаслідок ракетного обстрілу Сум

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні в Житомирській області поліція повідомила про підозру 46-річному жителю Лугинської громади, який на очах у трьох дітей до смерті забив собаку і скинув труп тварини в канаву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-