Експосадовця КП «Плесо» підозрюють у розтраті понад 2 мільйонів

Експосадовця КП «Плесо» підозрюють у розтраті понад 2 мільйонів

Фото
Укрінформ
У Києві викрили колишнього заступника генерального директора комунального підприємства «Плесо» у розтраті коштів, виділених на ремонт і реставрацію гідротехнічної споруди та на розчистку струмка Вершинка у Солом’янському районі.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва колишньому заступнику генерального директора КП «Плесо» повідомили про підозру у вчиненні службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, у 2020 році за результатами проведення тендерної процедури закупівлі між КП «Плесо» та підрядною організацією був укладений договір про капітальний ремонт і реставрацію гідротехнічної споруди та розчистки струмка Вершинка вздовж вулиці Ушинського та вулиці Уманської у Солом’янському районі Києва, на суму близько 5 млн гривень.

По завершенню реставрації та ремонту підозрюваний, який на той час обіймав посаду заступника генерального директора КП, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт. Водночас відомості щодо обсягів виконаних робіт не відповідали дійсності.

Читайте також: Посадовцю Київтеплоенерго оголосили підозру у розтраті700 тисяч

За висновками судової будівельно-технічної та економічної експертиз через завищення вартості виконаних робіт столичному бюджету завдані збитки на понад 2 млн гривень.

“У межах слідства також буде надана правова оцінка діям посадових осіб підрядної організації”, - зазначили у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, у липні ексзаступнику директора КП «Плесо» повідомили про підозру у розтраті майже 900 тис. грн під час здійснення закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-