У Київському обласному онкодиспансері облаштували укриття, розраховане на понад 200 пацієнтів

У Київському обласному онкодиспансері облаштували укриття, розраховане на понад 200 пацієнтів

Укрінформ
У Київському обласному онкологічному диспансері облаштували укриття, в якому одночасно можуть перебувати понад 200 пацієнтів.

Як передає Укрінформ, про це начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

За словами очільника ОВА, цілодобово в терапевтичному відділенні онкодиспансера перебувають 250 осіб, це 220 хворих, серед яких є діти.

“Площа укриття становить 700 м². Його облаштовували коштом лікарні. Що зробили і які умови тут для пацієнтів – мав можливість подивитися особисто”, - зауважив він.

Читайте також: На Херсонщині встановили ще три мобільні укриття від Українського Червоного Хреста

Як повідомив Кравченко, на обʼєкті виконали: демонтажні роботи покриття підлоги, штукатурки, цегляних коробів, стяжки, дверних та віконних полотен; ремонтно-будівельні та оздоблювальні роботи підлоги та стін; заміну дверей та вікон; заміну внутрішніх мереж електропостачання, водопостачання та каналізації; встановлення вентиляційної системи.

Також очільник ОВА повідомив, що в укритті є приміщення для кожного відділення терапевтичного корпусу. Зокрема, кімнати з ліжками, три маніпуляційні, санітарні кімнати, приміщення для зберігання запасу лікарських засобів, запасів води і продуктів харчування.

За його словами, тепер пацієнти дорослого та дитячого онкогематологічних відділень, хіміотерапевтичного і паліативного відділень онкологічного диспансеру мають можливість перебувати в безпеці під час повітряних тривог. До того, можуть безперервно лікуватися.

Читайте також: У Херсонській громаді відремонтували та облаштували 23 сховища

“Продовжуємо облаштовувати укриття в медзакладах області. На сьогодні повністю придатні укриття є в 30 медзакладах, включаючи стаціонари”, - підкреслив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Фурсівському ліцеї, що у Білоцерківському районі Київської області, зводять протирадіаційне укриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-