Начальнику управління освіти Подільської РДА оголосили третю підозру

Начальнику управління освіти Подільської РДА оголосили третю підозру

Укрінформ
У Києві начальнику управління освіти Подільської райдержадміністрації повідомили про третю підозру.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру начальнику управління освіти Подільської районної в м. Києві державної адміністрації за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що у період з 2018-го по 2022 роки районне управління освіти уклало з одним із підприємств Києва договори про надання послуг з гарячого харчування для учнів загальнонавчальних закладів.

Умовами договорів передбачалося, що підприємство сплачуватиме управлінню освіти кошти за користування обладнанням, яке є в їдальнях закладів освіти, так звані амортизаційні відшкодування.

Однак підприємство не перераховувало відшкодування, а начальник управління освіти не вживав жодних заходів для стягнення цих коштів. Це призвело до недоотримання управлінням освіти Подільської РДА близько 200 тис. грн.

Читайте також: У Київбудреконструкції провели обшуки

За клопотанням прокурора підозрюваного відсторонили від займаної посади на час слідства.

Як нагадали у прокуратурі, цей посадовець також є обвинуваченим за ч. 5 ст. 191 ККУ у кримінальному провадженні за фактом заволодіння 2,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонтів шкільних закладів Подільського району. Наразі триває судовий розгляд цієї справи.

Крім того, посадовець є підозрюваним за ч. 4 ст. 191 ККУ у кримінальному провадженні за фактом розтрати 400 тис. грн бюджетних коштів під час закупівлі генераторів для підземних сховищ шкільних закладів Подільського району, слідство у якому триває.

Читайте також: У Києві суд скасував право на оренду 43 гектарів на острові Галерний

Як повідомляв Укрінформ, директору Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації повідомили про підозру в розтраті коштів на системі оповіщення у Деснянському районі столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-